Календар

23 Грудень 2016

Книжки+ініціативи+новаторські ідеї: формула успіху сучасної бібліотеки

Cпівробітники Національної бібліотеки України імені В.І. Вернадського відвідали Науково-технічну бібліотеку імені Д.І. Денисенка Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» і дізналися про трансформації, що відбуваються в цій бібліотеці останнім часом.

Лекційно-практичне заняття, присвячене методиці історико-книгознавчих досліджень давніх бібліотек

20 грудня 2016 р. у відділі стародруків та рідкісних видань було проведено лекційно-практичне заняття з підвищення кваліфікації для співробітників НБУВ, присвячене методичним засадам історико-книгознавчих досліджень давніх приватних бібліотек. Проблематика вивчення приватних книгозбірень через їх значну представленість тисячами зібрань у фондах НБУВ традиційно належить до одного із вагомих напрямків наукових досліджень фахівців бібліотеки.

У Національній бібліотеці України імені В.І. Вернадського відбувся захист дисертацій

На засіданні спеціалізованої вченої ради Д 26.165.01 по захисту дисертацій на здобуття наукового ступеня доктора (кандидата) наук у Національній бібліотеці України імені В.І. Вернадського відбувся захист дисертацій на здобуття наукового ступеня кандидата наук із соціальних комунікацій (А.В. Ржеуський) та кандидата історичних наук (Н.Н. Зубко, З.М. Свердлик).