Календар

18 Травень 2016

Музична вітальня. Концерт 26 травня 2016 року

Дорогі шанувальники класичної музики! З радістю запрошуємо Вас на концерт до "Музичної вітальні"! У виконанні піаністів-віртуозів Євгена Левкулича та Дмитра Півненка прозвучать твори Й. Гайдна, Й. С. Баха - Ф. Ліста, К. Дебюссі, С. Борткевича. Чекаємо на Вас 26 травня (четвер). Початок о 15.30. Вхід за читацькими квитками НБУВ або за документами, що засвідчують особу.

Наша адреса: вул. Володимирська, 62, к. 305.

Міжнародна наукова конференція до Дня слов’янської писемності і культури

Дата події: 
24-05-2016

24 травня 2016 року до Дня слов’янської писемності і культури в Національній бібліотеці України імені В.І. Вернадського відбудеться VІІ Міжнародна наукова конференція  «Глобалізація / європеїзація і розвиток національних слов’янських культур».

Генрик Адам Александер Піус Сенкевич (1846 - 1916): книжкова виставка до 170-річчя від дня народження

Генрик Адам Александер Піус Сенкевич (Henryk Adam Aleksander Pius Sienkiewicz) - польський прозаїк білорусько-татарського походження. За життя став одним з найвідоміших і найпопулярніших письменників на батьківщині і за кордоном. Після трилогії «Вогнем і мечем», «Потоп», «Пан Володийовський» мав серед польських письменників найвищі заробітки (за право видання трилогії протягом 20 років отримав від видавця 70 тис. рублів).

Академік Олексій Онищенко: «Самореформування бібліотек – основний засіб їх самозбереження»

17 травня в Національній бібліотеці України імені В.І. Вернадського відбувся семінар «Робота бібліотек наукових установ НАН України: сучасні тенденції та завдання розвитку».