Календар

15 Травень 2020

Вітаємо з Днем біографа!

Дата події: 
16-05-2020

16 травня в усьому світі традиційно відзначається День біографа (Biographer's Day) – професійне свято науковців, літераторів, бібліографів і музейників, а також аматорів біографічних студій, які займаються дослідженням життя й досягнень відомих і призабутих діячів минулого та знаних сучасників.

У наш час День біографа повною мірою стає також святом працівників бібліотек та інформаційних центрів, оскільки саме вони формують ресурси біографічної інформації, роблять її доступною широкому суспільному загалові та прививають навики біографічного читання.

Щиро вітаємо всіх, хто займається нині в Україні справою біографічних досліджень, бере участь у поширенні біографічних знань і промоції біографічного читання! Ця шляхетна праця сприяє примноженню інтелектуального й духовного потенціалу українського суспільства, освоєнню досвіду минулих поколінь, збагаченню та продовженню традицій нашого народу.

Увага! Міжнародна наукова конференція славістів переноситься

Дата події: 
15-05-2020 до 31-12-2020

З об’єктивних причин, пов’язаних з низкою обмежень через пандемію COVID-19, конференція «Слов’янські мови, літератури і культури в умовах глобальної цифровізації», запланована в НБУВ 22 травня нинішнього року, переноситься.