Contents 2008. Tom 4. БАКЛИЦЬКА Ольга, СІРКО Роксолана. Акцентуації характеру в структурі особистості студента вищого навчального закладу спортивно-фізкультурного профілю 6 БОГУСЛАВСЬКА Вікторія. Вдосконалення функціонального стану і фізичної підготовленості підлітків-веслувальників різними режимами тренувань 12 БОЙЧУК Тетяна, ГОЛУБЄВА Марія, ЛЕВАНДОВСЬКИЙ Олександр. Методичні принципи оцінювання результатів виробничої практики в системі підготовки фахівців фізичної реабілітації 18 БУСОЛ Василь, РОЩІН Ігор, ШУБЕРТ Василь. Різновиди помилок та їх обсяги при виконанні бойових дій фехтувальниками-шаблістами високої кваліфікації 23 ВЕРБЛЮДОВ Ігор, ЛОЗА Тетяна. Вправи силової спрямованості в індивідуальній тренувально-оздоровчій програмі майбутніх вчителів 28 ГОЛОВАЧУК Валентина, ЛЕВИЦЬКА Оксана. Сучасні стратегії навчання у сфері профілактики та формування здорового способу життя в умовах сучасної школи 35 ГОЛОВЧЕНКО О. Оцінка компонентів добової рухової активності підлітків 40 ГОРБЕНКО Олександр, ГУМЕНЮК Сергій. Системний підхід до державного управління діяльністю комерційних фізкультурно-оздоровчих установ 45 ГОРБЕНКО Олена. Східні бойові мистецтва як синтез духовної і тілесної практик 51 ГОРШОВА Ірина. Вдосконалення адаптації підлітків до несприятливої метеоситуації фізичними тренуваннями різного спрямування 55 ГОШОВСЬКА Лариса. Тестова методика контролю володіння ознайомлювальним читанням студентів ЛДУФК 61 ДАНИЛЕВИЧ Мирослава, ЯРОШИК Марта. Організація навчального процесу бакалаврів фізичного виховання в контексті євро інтеграції 65 ДЗЬОБАК Руслан, СИДОРКО Олег. Здоров'я молоді - скарб нації 71 ЖДАНОВА Ольга, ЧЕХОВСЬКА Любов, ГРИБОВСЬКА Ірина, ГОСПОДАРЧУК Тетяна. Роль центрів фізичного здоров'я населення "спорт для всіх" у розвитку фізкультурно-оздоровчої клубної роботи 77 ЗАВИДІВСЬКА Наталія. Основні аспекти формування культури вільного часу студентської молоді засобами фізичного виховання 82 ІВАНІЙ Ігор Розвиток основ здоров'я молодшого школяра засобами фізичної культури як педагогічна проблема 86 ІВАЩЕНКО Ольга, ХУДОЛІЙ Олег. Cистемний аналіз навчального плану підготовки вчителя фізичної культури в педагогічних університетах 93 КАЗАКОВА С., КАЗАКОВ Є., ПЮРКО О. Бактеріальне та вуглекислотне забруднення людиною повітря та методи його визначення і очищення 98 КУЗЬОМКО Леонід, ПРИЙМАК Сергій. Проблеми тестування фізичної підготовленості людини 104 ЛАЗАРЕВА Валентина, ПРИСТИНСЬКИЙ Володимир. Зміни показників стану психічного і духовного розвитку дітей-сиріт під впливом занять бейсболом 111 ЛИТВИНЕЦЬ Антон. Християнський спортивний рух в системі міжнародного спорту 117 ЛІСОВСЬКИЙ Богдан, СУЛТАНОВА Ірина. Вплив фізичного навантаження на показники варіабельності серцевого ритму у студентів з різним рівнем здоров'я 122 МАНДЮК Андрій. Ставлення учнів старшого шкільного віку до українського фольклору як відобразника цінностей фізичної культури 128 МЕДИНСЬКИЙ Сергій. Технологія навчання фахівців галузі фізичної культури у вищих навчальних закладах в умовах інтеграції до європейського освітнього простору (на прикладі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича) 135 МОРОЗ Олена. Енерговитрати молодих жінок (20-35 років) та їх зв'язок з показниками маси тіла 141 МОСЬПАН Марина Профілактика адиктивної поведінки та формування здорового способу життя в підлітків та молоді засобами фізичної культури та спорту 145 НАГОРНЯК Оксана. Відношення фахівців з фізичного виховання і спорту до проблеми підвищення професійної кваліфікації 149 ОПРИШКО Наталія. Порівняльний аналіз рівня соматичного здоров'я жінок залежно від віку та рівня рухової активності 154 ПАСІЧНИК Володимир. Основні проблеми підготовки вчителів фізичного виховання в Польщі у 90-х роках ХХ століття 160 ПЕТРИНА Леся. Ставлення школярок 15-16 років до занять різними видами рухової активності 166 ПІЧУГИН Павло, МУТЬЄВ Андрій. Якість послуг у сфері фізичної культури "спорт для всіх" 172 ПРОНІКОВ Олександр, ПРОНІКОВА Тетяна. Туризм як складова розвитку регіону з великим історичним минулим 177 ПРОНТЕНКО Костянтин. Вплив занять гирьовим спортом на фізичне здоров'я курсантів ВВНЗ операторського профілю у процесі навчання 183 РОМАНЧУК Сергій. Провадження кредитно-модульної системи у процес вивчення дисципліни "фізичне виховання, спеціальна фізична підготовка і спорт" у військових навчальних закладах 189 РЯССА Світлана Педагогічні умови становлення суб'єктності студентів в системі вищої фізкультурної освіти 194 СВИСТУН Юрій, ГУРІНОВИЧ Христина, ЧОРНОБАЙ Ігор, ВЕСЕЛОВСЬКА Любов, ДУДА Ольга. Оцінка функціонального стану футболістів 13-14 років у змагальному періоді (повідомлення 1) 200 СЕЛЕЗІНКА М., НАСАДЮК І. Вплив фізичної активності на відновлення здоров'я студентів з різними захворюваннями 205 СОСОНКА Ірина, ГУРІНОВИЧ Христина. Фізичний розвиток та рівень здоров'я дітей середнього шкільного віку з урахуванням урбанізації 209 СУРГАЙ Олена. Освітнє значення туризму 214 ТВЕЛІНА Аліса, ТАРАСОВА Ганна. Мотивація та інтерес до занять з фітнесу студентів спеціальності "фізична культура" 218 ТВЕРДОХЛІБ Олена. Аналіз біоінформаційних і психосоматичних аспектів культових практик трипільської культури 222 ТІНЯКОВ Артем. Вивчення стану роботи училищ фізичної культури з виховання моральних якостей учнів 10-11 класів 227 ЧЕПЧУР Ніна, ГЛАЗИРІН Іван, ГЛАЗИРІНА В., НАВАРЕЦЬКИЙ Даріуш. Адаптація студентів до навчальної діяльності на факультеті фізичної культури 234 ЧМІЛЕНКО Юрій. Використання засобів інформаційно-комунікаційних технологій у підготовці вчителя фізичної культури 239 ШУТКА Галина, ВЛАШИН Тетяна. Фізичний стан як чинник дозування навантаження в оздоровчому тренуванні жінок 35-55 років 245 ЮРЧИШИН Юрій. Формування здорового способу життя студентської молоді засобами реклами 250 © Lviv State University of Physical Culture, 2008 © prof. Sergey Yermakov - creator of the project "E-ZINE UKRAINE in the INTERNET", 2008. sportart@gmail.com
Contents 2008. Tom 4. БАКЛИЦЬКА Ольга, СІРКО Роксолана. Акцентуації характеру в структурі особистості студента вищого навчального закладу спортивно-фізкультурного профілю 6 БОГУСЛАВСЬКА Вікторія. Вдосконалення функціонального стану і фізичної підготовленості підлітків-веслувальників різними режимами тренувань 12 БОЙЧУК Тетяна, ГОЛУБЄВА Марія, ЛЕВАНДОВСЬКИЙ Олександр. Методичні принципи оцінювання результатів виробничої практики в системі підготовки фахівців фізичної реабілітації 18 БУСОЛ Василь, РОЩІН Ігор, ШУБЕРТ Василь. Різновиди помилок та їх обсяги при виконанні бойових дій фехтувальниками-шаблістами високої кваліфікації 23 ВЕРБЛЮДОВ Ігор, ЛОЗА Тетяна. Вправи силової спрямованості в індивідуальній тренувально-оздоровчій програмі майбутніх вчителів 28 ГОЛОВАЧУК Валентина, ЛЕВИЦЬКА Оксана. Сучасні стратегії навчання у сфері профілактики та формування здорового способу життя в умовах сучасної школи 35 ГОЛОВЧЕНКО О. Оцінка компонентів добової рухової активності підлітків 40 ГОРБЕНКО Олександр, ГУМЕНЮК Сергій. Системний підхід до державного управління діяльністю комерційних фізкультурно-оздоровчих установ 45 ГОРБЕНКО Олена. Східні бойові мистецтва як синтез духовної і тілесної практик 51 ГОРШОВА Ірина. Вдосконалення адаптації підлітків до несприятливої метеоситуації фізичними тренуваннями різного спрямування 55 ГОШОВСЬКА Лариса. Тестова методика контролю володіння ознайомлювальним читанням студентів ЛДУФК 61 ДАНИЛЕВИЧ Мирослава, ЯРОШИК Марта. Організація навчального процесу бакалаврів фізичного виховання в контексті євро інтеграції 65 ДЗЬОБАК Руслан, СИДОРКО Олег. Здоров'я молоді - скарб нації 71 ЖДАНОВА Ольга, ЧЕХОВСЬКА Любов, ГРИБОВСЬКА Ірина, ГОСПОДАРЧУК Тетяна. Роль центрів фізичного здоров'я населення "спорт для всіх" у розвитку фізкультурно-оздоровчої клубної роботи 77 ЗАВИДІВСЬКА Наталія. Основні аспекти формування культури вільного часу студентської молоді засобами фізичного виховання 82 ІВАНІЙ Ігор Розвиток основ здоров'я молодшого школяра засобами фізичної культури як педагогічна проблема 86 ІВАЩЕНКО Ольга, ХУДОЛІЙ Олег. Cистемний аналіз навчального плану підготовки вчителя фізичної культури в педагогічних університетах 93 КАЗАКОВА С., КАЗАКОВ Є., ПЮРКО О. Бактеріальне та вуглекислотне забруднення людиною повітря та методи його визначення і очищення 98 КУЗЬОМКО Леонід, ПРИЙМАК Сергій. Проблеми тестування фізичної підготовленості людини 104 ЛАЗАРЕВА Валентина, ПРИСТИНСЬКИЙ Володимир. Зміни показників стану психічного і духовного розвитку дітей-сиріт під впливом занять бейсболом 111 ЛИТВИНЕЦЬ Антон. Християнський спортивний рух в системі міжнародного спорту 117 ЛІСОВСЬКИЙ Богдан, СУЛТАНОВА Ірина. Вплив фізичного навантаження на показники варіабельності серцевого ритму у студентів з різним рівнем здоров'я 122 МАНДЮК Андрій. Ставлення учнів старшого шкільного віку до українського фольклору як відобразника цінностей фізичної культури 128 МЕДИНСЬКИЙ Сергій. Технологія навчання фахівців галузі фізичної культури у вищих навчальних закладах в умовах інтеграції до європейського освітнього простору (на прикладі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича) 135 МОРОЗ Олена. Енерговитрати молодих жінок (20-35 років) та їх зв'язок з показниками маси тіла 141 МОСЬПАН Марина Профілактика адиктивної поведінки та формування здорового способу життя в підлітків та молоді засобами фізичної культури та спорту 145 НАГОРНЯК Оксана. Відношення фахівців з фізичного виховання і спорту до проблеми підвищення професійної кваліфікації 149 ОПРИШКО Наталія. Порівняльний аналіз рівня соматичного здоров'я жінок залежно від віку та рівня рухової активності 154 ПАСІЧНИК Володимир. Основні проблеми підготовки вчителів фізичного виховання в Польщі у 90-х роках ХХ століття 160 ПЕТРИНА Леся. Ставлення школярок 15-16 років до занять різними видами рухової активності 166 ПІЧУГИН Павло, МУТЬЄВ Андрій. Якість послуг у сфері фізичної культури "спорт для всіх" 172 ПРОНІКОВ Олександр, ПРОНІКОВА Тетяна. Туризм як складова розвитку регіону з великим історичним минулим 177 ПРОНТЕНКО Костянтин. Вплив занять гирьовим спортом на фізичне здоров'я курсантів ВВНЗ операторського профілю у процесі навчання 183 РОМАНЧУК Сергій. Провадження кредитно-модульної системи у процес вивчення дисципліни "фізичне виховання, спеціальна фізична підготовка і спорт" у військових навчальних закладах 189 РЯССА Світлана Педагогічні умови становлення суб'єктності студентів в системі вищої фізкультурної освіти 194 СВИСТУН Юрій, ГУРІНОВИЧ Христина, ЧОРНОБАЙ Ігор, ВЕСЕЛОВСЬКА Любов, ДУДА Ольга. Оцінка функціонального стану футболістів 13-14 років у змагальному періоді (повідомлення 1) 200 СЕЛЕЗІНКА М., НАСАДЮК І. Вплив фізичної активності на відновлення здоров'я студентів з різними захворюваннями 205 СОСОНКА Ірина, ГУРІНОВИЧ Христина. Фізичний розвиток та рівень здоров'я дітей середнього шкільного віку з урахуванням урбанізації 209 СУРГАЙ Олена. Освітнє значення туризму 214 ТВЕЛІНА Аліса, ТАРАСОВА Ганна. Мотивація та інтерес до занять з фітнесу студентів спеціальності "фізична культура" 218 ТВЕРДОХЛІБ Олена. Аналіз біоінформаційних і психосоматичних аспектів культових практик трипільської культури 222 ТІНЯКОВ Артем. Вивчення стану роботи училищ фізичної культури з виховання моральних якостей учнів 10-11 класів 227 ЧЕПЧУР Ніна, ГЛАЗИРІН Іван, ГЛАЗИРІНА В., НАВАРЕЦЬКИЙ Даріуш. Адаптація студентів до навчальної діяльності на факультеті фізичної культури 234 ЧМІЛЕНКО Юрій. Використання засобів інформаційно-комунікаційних технологій у підготовці вчителя фізичної культури 239 ШУТКА Галина, ВЛАШИН Тетяна. Фізичний стан як чинник дозування навантаження в оздоровчому тренуванні жінок 35-55 років 245 ЮРЧИШИН Юрій. Формування здорового способу життя студентської молоді засобами реклами 250