Календар

10 Грудень 2018

Столітній ювілей української науки

Дата події: 
7-12-2018

7 грудня 2018 року в Національному академічному театрі опери та балету України імені Т.Г. Шевченка відбулась  ювілейна сесія Загальних зборів Національної академії наук України, присвячена 100-річчю НАНУ. У  святкових заходах взяли участь Президент України Петро Порошенко, члени Уряду,  представники вітчизняної та зарубіжної наукової громадськості, почесні  гості, представники дипломатичного корпусу.

Висока відзнака корифея бібліотечної справи

Дата події: 
6-12-2018

Нинішній рік є потрійно ювілейним для Олексія Семеновича Онищенка – академіка Національної академії наук України, видатного вченого у сфері філософії, культурології й бібліотечно-інформаційної справи, багаторічного, а нині – почесного генерального директора Національної бібліотеки України імені В.І. Вернадського. У березні йому виповнилось 85 років, а нещодавно і його «дітище» – «Вернадка», і Національна академія наук  відзначили  100-ліття з дня заснування.

Портрети і банкноти

Дата події: 
10-12-2018

У читальному залі Фонду Президентів України Національної бібліотеки України імені В.І. Вернадського представлено неординарну виставку художника Руслана Кутняка «Влада і гроші». Ім’я цього українського митця відоме вже й поза межами нашої держави, його роботи виставлялись на численних бієналє в мистецьких центрах Франції, Італії, Великобританії та інших країнах.

Участь НБУВ у Виставці-презентації наукових та науково-технічних розробок установ НАН України

Дата події: 
6-12-2018

6 грудня 2018 року в Експозиційному центрі «Наука» НАН України в межах  Виставки-презентації наукових та науково-технічних розробок установ НАН України, приуроченої до 100-літнього ювілею Академії співробітниками Інституту інформаційних технологій НБУВ було презентовано інформаційний портал «Наука України: доступ до знань».