Календар

24 Квітень 2017

Музична вітальня. Концерт 27 квітня 2017.

Шановні друзі! 27 квітня /четвер/ у "Музичній вітальні" гратиме лауреат міжнародних конкурсів Ігор РЯБОВ (фортепіано). Запрошуємо Вас відвідати цей концерт, на якому звучатимуть сонати віденських класиків. У програмі – твори Й. Гайдна, В. А. Моцарта, Ф. Шуберта, Л. ван Бетховена. Початок о 15:30. Вхід вільний. Адреса: вул. Володимирська, 62.

Побачила світ монографія «Цифрові бібліотечні проекти: технологічні рішення та управління життєвим циклом колекцій»

В Інституті інформаційних технологій Національної бібліотеки України імені В.І. Вернадського побачила світ монографія Івана Лобузіна «Цифрові бібліотечні проекти: технологічні рішення та управління життєвим циклом колекцій», яка розглядає широке коло питань, пов’язаних з реалізацією бібліотечних цифрових проектів оцифрування історико-культурного та наукового надбання, організацією бібліотечних цифрових технологічних комплексів.

Режим роботи бібліотеки на час святкування травневих свят

Бібліотека інформує про режим роботи на час святкування травневих  свят.

Видано друком 44-й випуск збірника наукових праць НБУВ

Вийшов друком черговий, 44-й, випуск збірника наукових праць Національної бібліотеки України імені В.І.Вернадського, що репрезентує результати наукових досліджень у сфері інформаційно-комунікаційної діяльності бібліотек, організації електронних колекцій та автоматизації бібліотечних технологій, студіювання архівної та книгознавчої спадщини, створення бібліографічних покажчиків та їх використання в системі науково-інформаційного обслуговування користувачів.

Майбутні фахівці видавничої справи знайомляться з мистецтвом давньої книги

20 квітня 2017 р. у відділі стародруків та рідкісних видань було проведено лекцію-екскурсію на тему «Мистецтво оформлення стародруків та рідкісних видань» для студентів-магістрів Видавничо-поліграфічного інституту Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» Екскурсія була проведена заввідділу Н. П. Бондар. Майбутні фахівці з поліграфічно-видавничої справи мали змогу ознайомитись з найдавнішими виданнями – інкунабулами та палеотипами, розглянути особливості шрифтів та оформлення книг, рукописними ініціалами та іншими прикрасами.