Календар

03 Жовтень 2016

Поповнення колекції кириличних видань ХІХ-ХХ ст.

Щиро вдячні Ганні Федорівні Палагіній за подарований до фонду відділу стародруків та рідкісних видань Апостол ХІХ ст.
Книжку надруковано паралельно церковнослов’янською та російською мовами, в ній бракує багатьох аркушів, у тому числі титулу та початкової частини. Її зачитаність засвідчує популярність «Послань та Діянь апостолів» як книги не тільки для богослужіння, а й для читання. Примірник буде долучений до колекції книжок кириличного друку ХІХ-ХХ ст., які на сьогодні стали рідкісними.

Опубліковано колективну монографію "Вітчизняні ресурси біографічної та біобібліографічної інформації: проблеми формування й використання "

Побачила світ нова колективна монографія Інституту біографічних досліджень Національної бібліотеки України імені В.І. Вернадського, присвячена аналізові історичного досвіду розвитку біографічних досліджень в Україні.

Інтелектуальна власність та проблеми авторського права в інформаційно-комунікаційній діяльності бібліотек

5 жовтня 2016 р. в читальному залі Фону Президентів буде представлена книжкова виставка «Інтелектуальна власність та проблеми авторського права в інформаційно-комунікаційній діяльності бібліотек» приурочена до круглого столу міжнародної наукової конференції «Бібліотека. Наука. Комунікація: формування національного інформаційного простору»