Календар

13 Червень 2016

Книжкова виставка до 125-річчя від дня народження видатного діяча українського національно-визвольного руху Євгена Коновальця

На відзначення 125-річчя від дня народження видатного політичного та військового діяча України, полковника армії Української Народної Республіки, команданта Української військової організації, голови Проводу українських націоналістів (1927) і голови Організації українських націоналістів (1929) Євгена Коновальця  у відділі зарубіжної україніки Інституту книгознавства НБУВ відкрито книжкову виставку.

Схвалено до друку рукопис монографічного дослідження діяльності друкарні Бердичівського монастиря босих кармелітів

На засіданні Вченої ради Національної бібліотеки України імені В.І. Вернадського схвалено до друку рукопис, що репрезентує результати книгознавчих розвідок старшого наукового співробітника відділу стародруків та рідкісних видань Інституту книгознавства НБУВ, канд. іст. наук Ірини Ціборовської-Римарович, присвячене історії та видавничій діяльності друкарні Бердичівського монастиря босих кармелітів.

На засіданні Вченої ради НБУВ обговорили проекти нових наукових досліджень

У Національній бібліотеці України імені В.І.Вернадського відбулося чергове засідання Вченої ради, на якому розглянули та рекомендували до участі в конкурсі нові теми науково-дослідних проектів, затвердили низку внутрішніх нормативних документів, рекомендували до друку рукописи наукових праць та обговорили інші питання порядку денного.

Загальноакадемічна акція протесту на захист української науки

Дата події: 
15-06-2016

15 червня науковці Національної бібліотеки України імені В.І.Вернадського, підтримуючи рішення Президії Центрального комітету профспілки працівників НАН України, вкотре (вже вдруге упродовж поточного року) вийдуть на акцію протесту проти знищення вітчизняної науки. Протестувальники вимагатимуть  невідкладного ухвалення парламентом законопроекту № 4477 щодо збільшення бюджетного фінансування Національної академії наук і національних галузевих академій наук, збільшення посадових окладів науковим працівникам і загальних обсягів базового фінансування наукової сфери, а також проведення зустрічі профспілкової делегації з керівництвом Кабінету Міністрів України.