Календар

20 Травень 2015

До Дня слов’янської писемності і культури

21 травня у рамках IX Всеукраїнського фестивалю науки та на відзначення Дня слов’янської писемності і культури в Національній бібліотеці України імені В.І. Вернадського відбудеться Міжнародна наукова конференція «Науковий потенціал славістики: історичні здобутки та тенденції розвитку». Початок конференції  о 10.00  у залі засідань Вченої ради НБУВ (к. 344), просп. 40-річчя Жовтня, 3, ст. метро «Деміївська». Акредитація журналістів та представників ЗМІ за телефоном +38 (044) 525-40-74 або       за е-mail: presa@nbuv.gov.ua.

Фахівці Національної бібліотеки України імені В.І. Вернадського взяли участь у науковому форумі бібліотек медичної сфери

Науковці Національної бібліотеки України імені В.І. Вернадського взяли участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Бібліотечні цінності в епоху сучасних інформаційних технологій», що відбулася 14-15 травня на базі бібліотеки Буковинського державного медичного університету (БДМУ). Захід приурочено до 85-річчя Національної медичної бібліотеки України та 70-річчя бібліотеки Буковинського державного медичного університету.

Запрошуємо до участі в семінарі «Основні тенденції розвитку бібліотек в новому електронному середовищі»

28 травня 2015 року для керівників бібліотек науково-дослідних установ НАН України відбудеться семінар «Основні тенденції розвитку  бібліотек в новому електронному середовищі».

Музична вітальня. Фортепіанний концерт 22 травня 2015 року

Музична вітальня

Шановні гості! Запрошуємо Вас 22 травня на вишуканий вечір фортепіанної музики. У програмі твори Й.С.Баха, Л.Бетховена, Ф.Ліста, С.Рахманінова, Ф.Шопена та М.Равеля. Виконують Сабіна ВЕЛІЄВА та Марія АЛЕКСАНДРОВА.

ПРОГРАМА КОНЦЕРТУ

Сабіна ВЕЛІЄВА (фортепіано),
Й. Бах Прелюдія и фуга g-moll (ХТК ІІ том)
Л. Бетховен Соната ор.27 № 2 "Місячна"
С. Рахманінов Етюд ор.39 № 1 c-moll
Ф. Ліст Угорська рапсодія № 12

Марія АЛЕКСАНДРОВА (фортепіано)

Молоді науковці країни обговорили важливі питання сучасного інформаційного простору та організації наукової діяльності

15 травня 2015 року відбулась VI міжнародна наукова конференція молодих учених «МОЛОДЬ. НАУКА. ІННОВАЦІЇ: Роль та місце бібліотек в модернізації науково-освітнього простору», ініційована Радою молодих учених Національної бібліотеки України ім. В. І. Вернадського.